نکاتی برای ایجاد یک رابطه قوی تر

Share

کپی!

https://navidezendegi.com/tips-for-building-a-stronger-relationship/

نکاتی برای ایجاد یک رابطه قوی تر

ارتباطات باز، کنجکاوی، علایق فردی و کار گروهی تنها چند راه برای ایجاد یک رابطه سالم هستند. همچنین به نیازهای شما و شریک زندگی شما نیز بستگی دارد.

روابط سالم برای همه یکسان نیست. همه ما نیازهای متفاوتی داریم.

نیازهای خاص شما در مورد جنبه های مهم یک رابطه ممکن است در طول زندگی تغییر کند. آنچه باعث شکوفایی یک رابطه می شود به نیازهای افراد در آن و فضایی که برای رشد فرد در نظر گرفته می شود بستگی دارد.

روابطی که با روابط سنتی تر همخوانی ندارند همچنان می توانند سالم باشند. به عنوان مثال، افرادی که چند همسری یا غیرتک همسری اخلاقی انجام می دهند ممکن است رابطه سالم را تا حدودی متفاوت از افرادی که تک همسری انجام می دهند تعریف کنند.

یک رابطه سالم به چه شکل است؟

لیندسی آنتین، درمانگر در برکلی کالیفرنیا، اعتقاد دارد: «یک چیز که در روابط سالم تا حد زیادی مشترک است، سازگاری است. آنها با شرایط و این واقعیت که ما همیشه در حال تغییر هستیم و مراحل مختلف زندگی را پشت سر می گذاریم، سازگار می شوند.»

در اینجا نگاهی به برخی دیگر از نشانه های روابط سالم می اندازیم.

1- ارتباط باز (Open communication)

شرکای دارای روابط سالم اغلب از رویارویی با مکالمات دشوار همچون گفتگوهای آسان راحت هستند.

حتی اگر شریک زندگی وی نظر متفاوتی داشته باشد، بدون قضاوت گوش می دهد و سپس دیدگاه خود را به اشتراک می گذارد.

ارتباط دو طرفه است. همچنین مهم است که احساس کنید شخص مقابل نگرانی ها یا افکار خود را در حین مطرح شدن بیان می کند.

افرادی که در روابط غیر تک همسری هستند ممکن است ارزش بیشتری برای بررسی عاطفی و ارتباط مکرر در مورد آنچه با شرکای دیگر اتفاق می افتد قائل شوند.

2- اعتماد

اعتماد مستلزم صداقت و درستکاری است. شما رازها را از یکدیگر پنهان نمی کنید. وقتی دور از هم هستید، نگران این نیستید که طرف مقابل سراغ افراد دیگر برود.

اما اعتماد فراتر از این است که باور کنیم به شما خیانت نمی کنند یا دروغ نمی گویند.

همچنین به این معنی است که با شریک زندگیتان احساس امنیت و آرامش می کنید و می دانید که وی از نظر جسمی یا روحی به شما آسیب نمی رساند. شما می دانید که وی بهترین منافع شما را در ذهن دارد، اما همچنین به اندازه کافی به شما احترام می گذارد که شما را تشویق کند که خودتان انتخاب کنید.

3- فردیت

روابط سالم به بهترین وجه به عنوان وابستگی متقابل توصیف می شوند. وابستگی متقابل به این معنی است که برای حمایت متقابل به یکدیگر تکیه می کنید اما همچنان هویت خود را به عنوان یک فرد منحصر به فرد حفظ می کنید.

به عبارت دیگر، رابطه شما متعادل است. شما می دانید که تأیید و عشق شریکتان را دارید، اما عزت نفس شما به او بستگی ندارد. اگرچه شما برای همدیگر هستید، اما برای برآورده کردن تمام نیازهای خود به یکدیگر وابسته نیستید.

شما هنوز دوستان و ارتباطاتی خارج از رابطه دارید و زمان خود را صرف پیگیری علایق و سرگرمی های خود می کنید.

4- کنجکاوی

کنجکاوی در رابطه خود به این معنی است که شما به افکار، اهداف و زندگی روزمره وی علاقه مند هستید.

شما می خواهید شاهد تبدیل شدن شریکتان به بهترین خود باشید. شما به این فکر نمی کنید که وی قبلا چه بود یا چه کسی باید باشد.

کنجکاوی همچنین به این معنی است که اگر جنبه‌های رابطه موجود شما رضایت بخش نباشد، مایلید تغییراتی را در ساختار رابطه خود در نظر بگیرید یا درباره آن صحبت کنید.

5- فاصله زمانی

درک نیاز به فضا و زمان شخصی برای جدا شدن از شریک زندگی خود در یک رابطه سالم ضروری است. این زمان ممکن است صرف استراحت انفرادی، دنبال کردن یک سرگرمی یا گذراندن وقت با دوستان و خانواده شود.

اگرچه گذراندن وقت با هم مهم است، اختصاص زمانی برای بدون شریک زندگی خود نیز ممکن است به همان اندازه مفید باشد.

6. بازیگوشی یا سبک دلی

وقتی خلق و خوی مناسب است، مهم است که برای سرگرمی و خودانگیختگی وقت بگذارید. اگر می توانید با هم شوخی کنید و بخندید، این نشانه خوبی است.

گاهی اوقات، چالش ها یا ناراحتی های زندگی ممکن است بر یک یا هر دوی شما تأثیر بگذارد. این می تواند به طور موقت لحن رابطه شما را تغییر دهد و برقراری ارتباط با یکدیگر را به روش های معمول دشوار کند.

اما اینکه بتوانید لحظات سبک تری را به اشتراک بگذارید که به کاهش تنش کمک می کند، حتی برای مدت کوتاه، رابطه شما را حتی در مواقع سخت تقویت می کند.

7. صمیمیت فیزیکی

صمیمیت اغلب به رابطه جنسی اشاره دارد، اما نه همیشه. تا زمانی که هر دوی شما در مورد برآورده شدن نیازهای خود هم نظر هستید، رابطه شما همچنان بدون آن می تواند سالم باشد.

صمیمیت فیزیکی می تواند شامل بوسیدن، نوازش کردن، در آغوش گرفتن و خوابیدن با هم باشد. هر نوع صمیمیت را که به اشتراک می گذارید، ارتباط فیزیکی و پیوند بسیار مهم است.

رابطه فیزیکی شما به احتمال زیاد زمانی سالم است که:

• در شروع و صحبت در مورد رابطه جنسی احساس راحتی کنید

• بتوانید به طور مثبت با طرد شدن برخورد کنید

• بتوانید در مورد خواسته ها بحث کنید

• از ابراز علاقه خود به رابطه جنسی بیشتر یا کمتر احساس امنیت کنید

صمیمیت سالم همچنین شامل احترام به مرزهای جنسی است. این شامل:

• تحت فشار قرار ندادن شریک زندگی در مورد رابطه جنسی یا اعمال جنسی خاص وقتی آنها نه می گویند

• به اشتراک گذاری اطلاعات در مورد شرکای دیگر

• بحث در مورد عوامل خطر روابط جنسی

8. حل تعارض

یک رابطه قوی را می توان همچون یک تیم در نظر گرفت. شما با هم کار می کنید و از یکدیگر حمایت می کنید، حتی زمانی که در مورد چیزی به توافق نرسیدید یا اهدافی دارید که دقیقاً یکسان نیستند.

حتی در یک رابطه سالم، گاه به گاه با یکدیگر اختلاف نظر خواهید داشت و هر از گاهی با یکدیگر احساس ناامیدی یا عصبانیت خواهید کرد. با این حال، شرکایی که بدون قضاوت یا تحقیر به تعارض می پردازند، اغلب می توانند یک سازش یا راه حل پیدا کنند.

اگر بتوانید در مورد تفاوت های خود مودبانه، صادقانه و با احترام صحبت کنید، در مسیر درستی هستید.

پرچم های قرمز رابطه

رابطه شما باید به احساس رضایت، شادی و ارتباط خوب کمک کند. اگر در اطراف شریک زندگی خود احساس اضطراب، ناراحتی یا ناراحتی بیشتری دارید، ممکن است رابطه شما دچار مشکل شود.

نشانه های روابط ناسالم می تواند بسیار متفاوت باشد. در زیر چند نشانه وجود دارد که باید در نظر بگیرید.

یکی از شما سعی می کند دیگری را کنترل یا تغییر دهد

آنتین می  گوید:«ما هرگز توانایی تغییر شخص دیگری را نداریم.»

اگر نگران رفتار خاصی هستید، باید آنقدر احساس راحتی کنید که آن را مطرح کنید. اشکالی ندارد که احساسات خود را بیان کنید و از آنها بخواهید که تغییراتی ایجاد کنند. اما خوب نیست که به آنها بگویید چه کاری انجام دهند یا سعی کنند رفتارشان را کنترل کنند.

اگر آنها کاری را انجام دهند که واقعاً شما را آزار می دهد و شما نمی توانید آن را بپذیرید، این رابطه ممکن است دوام طولانی مدت نداشته باشد.

شریک زندگی شما به مرزهای شما احترام نمی گذارد

مرزها می توانند در روابط شما، از ارتباطات محترمانه گرفته تا نیازهای حریم خصوصی، نقش داشته باشند.

شاید گفته باشید: «وقتی از سر کار به خانه برمی گردم به فضای شخصی نیاز دارم. من از دیدن شما خوشحالم، اما باید قبل از هر گونه محبت جسمی استرس را از بین ببرم.”

اما آنها همچنان به سمت شما می آیند که به خانه می رسید، سعی می کنند شما را ببوسند و به اتاق خواب بکشند. وقتی نه می گویید، عذرخواهی می کنند و می گویند: «نمی توانم جلوی خودم را بگیرم».

اگر شما یک مرز تعیین کنید و آنها در برابر آن مقاومت کنند یا به شما فشار بیاورند که آن را تغییر دهید، این می تواند یک پرچم قرمز جدی باشد.

شما زمان زیادی را با هم نمی گذرانید

اگر به طور مداوم و بدون دلیل واضح، مانند مشکلات خانوادگی یا مسئولیت های بیشتر در محل کار، کمتر یکدیگر را ببینید، ممکن است رابطه شما با مشکل مواجه شود.

علائم هشدار دهنده دیگر عبارتند از احساس دوری از یکدیگر یا تسکین زمانی که با هم نیستید. حتی ممکن است سعی کنید بهانه ای برای اجتناب از گذراندن وقت با هم پیدا کنید.

رابطه نابرابر به نظر می رسد

روابط سالم معمولاً متعادل هستند. فراتر از مسئولیت‌های مالی، برابری روابط می‌تواند به چیزهای نامشهود نیز مربوط باشد، مانند محبت، ارتباطات، و انتظارات رابطه.

دوره های نابرابری ممکن است هر از گاهی اتفاق بیفتد. یکی از شما ممکن است به طور موقت درآمد خود را از دست بدهد، به دلیل بیماری در کمک به کارهای خانه مشکل داشته باشد، یا به دلیل استرس یا سایر آشفتگی های عاطفی کمتر احساس محبت کند.

اما اگر رابطه شما مرتباً نامتعادل است و شریک زندگی شما برای بهبود تلاش نمی کند، ممکن است مشکل ساز شود.

شریکتان چیزهای منفی یا آزاردهنده می گوید

این درست نیست که دائماً از یکدیگر انتقاد کنید یا عمداً چیزهای آزاردهنده بگویید، به ویژه در مورد انتخاب های شخصی، مانند غذا، لباس، یا برنامه های تلویزیونی مورد علاقه. انتقادی که باعث می شود در مورد خود احساس شرم یا بدی داشته باشید، عموماً بی‌فایده است.

همچنین به نحوه صحبت آنها در مورد دیگران توجه کنید. رابطه شما با یکدیگر می تواند کاملا سالم به نظر برسد. اما اگر از سخنان تنفرآمیز، توهین، یا اظهارات تبعیض آمیز در مورد دیگران استفاده می کنند، در نظر بگیرید که این رفتار در مورد آنها به عنوان یک شخص چه می گوید.

احساس می‌کنید که در رابطه درک نمی‌شوید

شاید احساس می‌کنید که درک نمی‌شوید زیرا وقتی مشکلی را مطرح می کنید یا چیزی را که در ذهن شما بوده به اشتراک می گذارید، به نظر بی علاقه به نظر می رسند. یا ممکن است برای شما مشکل باشد که نظر خود را به اشتراک بگذارید یا در مورد مسائل جدی صحبت کنید زیرا نگران هستید که آنها فقط شما را ناامید کنند.

البته ارتباطات نادرست ممکن است اتفاق بیفتد. اما اگر درباره موضوعی صحبت می‌کنید و به نظر می‌رسد که آنها پذیرا هستند، اما هیچ تغییری ایجاد نمی‌کنند یا به نظر می‌رسد که تا روز بعد کاملاً فراموش کرده‌اند که در مورد آن چه صحبت کرده‌اید، این نیز یک علامت هشدار است.

از ابراز مخالفت می ترسید

اگر شریک زندگی شما به دیدگاه متفاوت شما با اخراج، تحقیر یا سایر موارد با بی ادبی پاسخ می دهد، این اغلب نشان دهنده این است که او به شما یا ایده های شما احترام نمی گذارد.

اگر احساس می کنید که باید آنچه را که می گویید سانسور کنید یا به دلیل نگرانی در مورد واکنش همسرتان احساس ناامنی می کنید، رابطه را ترک کنید.

همچنین ممکن است به دنبال کمک حرفه ای باشید یا با یکی از عزیزان مورد اعتماد خود برای حمایت صحبت کنید.

سوالاتی که باید از خود بپرسید

اعمال استانداردهای یکسان برای هر رابطه دشوار است. با این حال، اگر به دنبال راهنمایی در مورد سالم بودن رابطه خود هستید، چند چیز وجود دارد که می توانید به عنوان خودآزمایی از خود بپرسید.

آیا رابطه شما سالم است؟

از خود بپرسید:

• آیا شریک زندگی من مرا تشویق به رشد می کند؟

• آیا اهدافی را برای آینده به اشتراک می گذاریم؟

• آیا ما هم همین نوع رابطه را می خواهیم؟

• آیا می توانم در کنار وی خودم باشم؟

• آیا او را همان طور که هست می پذیرم؟

• آیا ما به طور عادلانه به یکدیگر می دهیم و می گیریم؟

• آیا زندگی من با او بهتر است؟

• آیا زمان با هم بودن ما معنی دارد؟

اگر به شش یا بیشتر از این سوالات پاسخ مثبت داده اید، احتمالاً رابطه شما قوی است.

نکاتی برای داشتن یک رابطه سالم

اگر برخی از پرچم های قرمز رابطه برافراشته شد، مشاوره زوجین ممکن است گام خوبی باشد.

انتین می‌گوید: “زوج درمانی درباره دو نفر است که برای کار بر روی خودشان می آیند.” دریافت کمک به این معنی نیست که شما شکست خورده اید. این بدان معنی است که شما می خواهید برای بهبود، برای خود و یکدیگر تلاش کنید.

اما حتی سالم ترین روابط نیز گاهی اوقات می تواند از کمی کار اضافی استفاده کند. در اینجا چند نکته وجود دارد تا مطمئن شوید که همه چیز در مسیر درست قرار دارد:

• تفاوت های یکدیگر را بپذیرید

• برای حل مشکلات به صورت تیمی کار کنید

• سرگرمی ها یا فعالیت های جدید را با هم امتحان کنید

• در مورد اهداف و آرزوهای شخصی بحث کنید

• در مورد نحوه انجام و دیدن چیزها کنجکاو باشید

سخن پایانی

تعریف یک رابطه سالم می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. اما علائم رایج یک رابطه سالم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• داشتن ارتباط باز

• ایجاد فضای امن برای هر فرد که احساس کند درک می شود

• پذیرش تفاوتها بدون قضاوت

• تعیین و حفظ مرزهای سالم

اگر در مورد رابطه خود نگران هستید یا فکر می کنید که مانند گذشته قوی نیست، به دنبال پشتیبانی حرفه ای باشید. یک درمانگر می‌تواند راهنمایی کند که چه زمانی تلاش بیشتر می‌تواند کمک کند و چه زمانی زمان حرکت فرا رسیده است.

شما می‌توانید از طریق سایت نوید زندگی با بهترین متخصصان در ارتباط باشید. در نوید زندگی علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره روانشناسی آنلاین و تلفنی نیز وجود دارد.

وبلاگ آموزشی

8 راه برای افزایش عزت نفس
8 دقیقه

8 راه برای افزایش عزت نفس

8 راه برای افزایش عزت نفس (تکنیک‌های بالا بردن عزت نفس) چگونه عزت نفس خود را بالا ببریم؟ یکی از راه‌های دستیابی به موفقیت فردی در زندگی، افزایش عزت نفس می‌باشد. در واقع اینکه گاهی اوقات افراد احساس بدی نسبت به خود دارند طبیعی است، اما تداوم این احساس به صورتیکه اکثر اوقات با فرد […]
راهکارهای مؤثر برای مقابله با اضطراب اجتماعی
2 دقیقه

راهکارهای مؤثر برای مقابله با اضطراب اجتماعی

اضطراب اجتماعی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن روبه‌رو می‌شوند. این اختلال به خصوص در موقعیت‌هایی که فرد نیاز به برقراری ارتباط با دیگران دارد، نمایان می‌شود. اضطراب اجتماعی می‌تواند به شدت بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد و باعث شود فرد از موقعیت‌های اجتماعی اجتناب […]
آشنایی با اختلال افسردگی و روش‌های درمان آن
2 دقیقه

آشنایی با اختلال افسردگی و روش‌های درمان آن

افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روان‌شناختی است که می‌تواند بر جنبه‌های مختلف زندگی فرد تأثیر بگذارد. این اختلال به‌طور معمول با احساس غم، ناامیدی، و کاهش انگیزه برای انجام فعالیت‌های روزمره همراه است. افسردگی می‌تواند به شدت کیفیت زندگی فرد را کاهش دهد و در برخی موارد باعث بروز مشکلات جدی‌تری مانند اختلالات خواب یا […]
تأثیر ورزش بر سلامت روان و کاهش استرس
2 دقیقه

تأثیر ورزش بر سلامت روان و کاهش استرس

ورزش نه تنها برای سلامت جسمانی مفید است، بلکه تأثیرات بسیار مثبتی بر سلامت روان دارد. یکی از مهم‌ترین مزایای ورزش، کاهش استرس و اضطراب است. فعالیت بدنی منظم می‌تواند به‌طور چشمگیری سطح هورمون‌های استرس را کاهش دهد و احساس آرامش را در بدن افزایش دهد. ورزش باعث ترشح اندورفین‌ها می‌شود که به‌عنوان هورمون‌های خوشحالی […]
در اولین جلسه مشاوره به روان‌شناس چه بگوییم؟
8 دقیقه

در اولین جلسه مشاوره به روان‌شناس چه بگوییم؟

روان‌درمانی در عین چالش برانگیز بودن می تواند بسیار مفید و سودمند باشد. معمولا در ابتدا، ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که به روانشناس چه بگوییم. شروع کردن به صحبت درباره مشکلات خود ممکن است دشوار باشد، خصوصاً زمانی که شما قرار است برای اولین‌بار با درمانگر خود ملاقات کنید. برای برقراری […]
بهترین و سریعترین روش‌های کنترل استرس
6 دقیقه

بهترین و سریعترین روش‌های کنترل استرس

بهترین و سریعترین روش‌های کنترل استرس استرس و اضطراب، واکنش طبیعی بدن در برابر موقعیت خطر به شمار می‌روند. استرس واکنش طبیعی بدن در برابر شرایط جدید است. از همین رو می‌توان گفت استرس به خودی خود چیز بدی نیست. اگر افراد همیشه بی‌خیال باشند و در موقعیت‌های حساس هیچ واکنشی از خود بروز ندهند، […]

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز شما

چقدر این پست مفید بود؟

با کلیک روی ستاره ها به این نوشته امتیاز دهید

امتیاز میانگین 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوید زندگی

اولین پلتفرم تخصصی آنلاین روانشناسی

NavideZendegi

سایت “نوید زندگی” یک پلتفرم روانشناسی و سلامت روان است که به افراد کمک می‌کند تا با مطالب آموزشی، مقالات، و مشاوره‌های تخصصی، کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. این سایت به موضوعاتی مانند بهبود روابط، خودشناسی، و افزایش مهارت‌های فردی پرداخته و هدف آن ایجاد فضایی برای رشد شخصی و روانی کاربران است.

با ما همراه باشید!

013-333333 , 013-333333

Support [ @ ] navidezendegi.com

رشت گلسار خیابان 196

ساعت ۰۰ : ۰۸ الی ۰۰ : ۱۷ از شنبه تا پنج‌شنبه

تمامی حقوق این وبسایت برای نوید زندگی محفوظ است و کپی برداری از آن پیگیرد قانونی دارد